Do košíku bylo přidáno
ks
Naše pravidelné linky premávajú aj medzi sviatkami: linka pondelok 23.12.2024 (v tento deň premávajú aj linky utorok+štvrtok ) (objednávky do piatku 20.12.) / linka piatok 27.12.2024 (objednávky do 23.12.2024) / linka pondelok 30.12.2024 (objednávky do 27.12.2024). Od štvrtka 2.1.2024 (pre štvrtkové objednávky do 30.12.2024) a ďalej podľa bežnej prevádzky. Ostatné možnosti dopravy platia podľa štandardných pracovných dní.
Zapomenuté heslo? Pošleme Vám nové
Recepty a videá
30.10.2020
Recept: lahodné štoličky s vláčnou textúrou na každú príležitosť. S mandľami, kúskami kandizovaného citróna a pomaranča, hrozienkami.
Pro svou vynikající chuť těsta v kombinaci s mandlemi, ovocnou náplní s jemnou pomerančovo-citronovou chutí jsou velmi oblíbené v podzimním a zimním období a pro Vánoční výrobu.
Základní těsto je připravené z produktu MÜRBETEIG MIX, směsi pro snadnou přípravu lineckého těsta pro univerzální použití (cukroví, tartelette, košíčky, páje, …). Předností je jeho snadná zpracovatelnost, vynikající chuť a perfektní konzistence. Velkou výhodou této směsi je, že během přípravy není nutné dodržovat delší technologické přestávky tak jako při tradiční přípravě.
Těsto na štoličky:
750g Mürbeteig mix
150g Margarín W.Royal Back
300g Tvaroh
100g Vejce
4g Sůl
5g Favorit Vanilka aroma
5g Favorit Citron aroma
Postup:
Všechny suroviny míchat 5min.
Po vyjmutí z díže nechat 10min. odležet.
Ovocná náplň:
400g Rozinky
90g Plátky mandle
100g Kandovaná citronová kůra
100g Kandovaná pomerančová kůra
100g Rum
Postup:
Ovocnou směs nechat naloženou min. 8hod v rumu

PŘÍPRAVA ŠTOLIČEK:
Ovocnou směs zapracovat do připraveného těsta. Nechat 1hod odležet v lednici. Vyválet válečky průměru: 2-3cm, nakrájet na kousky dlouhé: 3-4cm a upéci.
Pečení:
Teplota: 180°C
Čas: 15-20min.

Po upečení a vychladnutí namočit do rozpuštěného másla a prosypat cukrem moučka spojeným s nevlhnoucím cukrem Schnee A.