Přihlásit sa

Chcem obnoviť zabudnuté heslo.

Som tu prvý krát a chcem sa zaregistrovať.

Naše pravidelné linky premávajú aj medzi sviatkami: linka pondelok 23.12.2024 (v tento deň premávajú aj linky utorok+štvrtok ) (objednávky do piatku 20.12.) / linka piatok 27.12.2024 (objednávky do 23.12.2024) / linka pondelok 30.12.2024 (objednávky do 27.12.2024). Od štvrtka 2.1.2024 (pre štvrtkové objednávky do 30.12.2024) a ďalej podľa bežnej prevádzky. Ostatné možnosti dopravy platia podľa štandardných pracovných dní.

Do košíku bylo přidáno

ks

Štítové konfety

Recept: lahodné štoličky s vláčnou textúrou na každú príležitosť. S mandľami, kúskami kandizovaného citróna a pomaranča, hrozienkami.

Pro svou vynikající chuť těsta v kombinaci s mandlemi, ovocnou náplní s jemnou pomerančovo-citronovou chutí jsou velmi oblíbené v podzimním a zimním období a pro Vánoční výrobu.  

Základní těsto je připravené z produktu MÜRBETEIG MIX, směsi pro snadnou přípravu lineckého těsta pro univerzální použití (cukroví, tartelette, košíčky, páje, …). Předností je jeho snadná zpracovatelnost, vynikající chuť a perfektní konzistence. Velkou výhodou této směsi je, že během přípravy není nutné dodržovat delší technologické přestávky tak jako při tradiční přípravě.

Těsto na štoličky: 
750g                      Mürbeteig mix
150g                      Margarín W.Royal Back
300g                      Tvaroh
100g                      Vejce
4g                           Sůl
5g                           Favorit Vanilka aroma
5g                           Favorit Citron aroma

Postup: 
Všechny suroviny míchat 5min. 
Po vyjmutí z díže nechat 10min. odležet. 

 

Ovocná náplň:
400g                      Rozinky
90g                         Plátky mandle
100g                      Kandovaná citronová kůra
100g                      Kandovaná pomerančová kůra
100g                      Rum

Postup: 
Ovocnou směs nechat naloženou min. 8hod v rumu


PŘÍPRAVA ŠTOLIČEK: 
Ovocnou směs zapracovat do připraveného těsta. Nechat 1hod odležet v lednici.  Vyválet válečky průměru: 2-3cm, nakrájet na kousky dlouhé: 3-4cm a upéci.

Pečení
Teplota: 180°C
Čas: 15-20min. 

Po upečení a vychladnutí namočit do rozpuštěného másla a prosypat cukrem moučka spojeným s nevlhnoucím cukrem Schnee A. 


Zpět na články