Přihlásit sa

Chcem obnoviť zabudnuté heslo.

Som tu prvý krát a chcem sa zaregistrovať.

Naše pravidelné linky premávajú aj medzi sviatkami: linka pondelok 23.12.2024 (v tento deň premávajú aj linky utorok+štvrtok ) (objednávky do piatku 20.12.) / linka piatok 27.12.2024 (objednávky do 23.12.2024) / linka pondelok 30.12.2024 (objednávky do 27.12.2024). Od štvrtka 2.1.2024 (pre štvrtkové objednávky do 30.12.2024) a ďalej podľa bežnej prevádzky. Ostatné možnosti dopravy platia podľa štandardných pracovných dní.

Do košíku bylo přidáno

ks

Prezentácia ICAM S.p.A. 2022 - Pastry chef Salvatore Toma -

Precízne spracovanie čokolády, jedinečné receptúry a výrobky. Ruka v ruke s najvyššou kvalitou a novinkami v portfóliu. Niekoľko fotografií z novembrovej prezentácie, ktorú sme pre našich zákazníkov pripravili v spolupráci s talianskou rodinnou čokoládovňou ICAM S.p.A.

Den plný čokolády a jedinečných receptur proběhl u nás v cukrářském studiu 8.11.2022. Ve spolupráci s italskou rodinnou čokoládovnou ICAM S.p.A. se naši zákazníci seznamovali s novými postupy a výrobky. Jejich vytříbená chuť nenechala nikoho na pochybách, že právě Salvatore Toma - italský Pastry chef  za použití jedinečných čokolád ICAM / AGOSTONI, dokáže vytvořit za dva dny široké portfolio vynikajících výrobků  - od dezertů, dortů přes truffles až po formované pralinky.  
V první části prezentace byl kladen důraz zejména na přípravu dortů, finanzierů, mignon dezertů. Zaujal také cheesecake "obrácený" mousse vyrobený z CHOCOYO čokolády.  Travel cake představoval ideální řešení pro výrobu dortů kombinujících top karamelovo-čokoládové chutě spolu s dlouhou trvanlivostí. Populární čokoláda Vanini AURUM měla své místo hned v několika recepturách. Kromě couverture čokolád, kakaových prášků byla také poprvé použita novinka v sortimentu - čokoláda NUANCE - bílá čokoláda s ovocem.

NUANCE jsou bílé čokolády s obsahem ovoce a jedna čokoláda mléčná s kávou. Tyto skvěle vybalancované čokolády mohou posloužit jako standardní couverture čokolády pro univerzální použití a zároveň jsou vhodné také k přidání do těst, zapečení. Chuť je vždy na bázi jemné bílé nebo mléčné čokolády. Díky jejich univerzalitě měli zákazníci možnost vidět také dvoubarevné tabulky, ve kterých Salvatore kombinoval tmavou čokoládu Regina 61% s ovocnými Nuancemi. 

Odpolední program byl ve znamení práce s čokoládou, technologických postupů a variability využití jednotlivých náplní, ganáží a čokolád. Klasické truffle z čokolády CHIMELB 65% získali díky chuťovému profilu jedinečný ovocný odstín. Kombinace hotových PRALINATA past byla základem ro výrobu Cremina a lískooříškových a mandlových krémů. Pralinky kombinující fíky, kokos a karamel byly prezentovány včetně postupu na temperaci čokolád a práci s náplněmi a formami. 

Během celého dne byla možnost degustace novinek v oblasti čokolád. Receptury jsou i nadále k dispozici u našich zástupců. 

Děkujeme všem za příjemnou a podnětnou atmosféru a budeme se těšit na další spolupráci.   

Zpět na články