Přihlásit sa

Chcem obnoviť zabudnuté heslo.

Som tu prvý krát a chcem sa zaregistrovať.

Naše pravidelné linky premávajú aj medzi sviatkami: linka pondelok 23.12.2024 (v tento deň premávajú aj linky utorok+štvrtok ) (objednávky do piatku 20.12.) / linka piatok 27.12.2024 (objednávky do 23.12.2024) / linka pondelok 30.12.2024 (objednávky do 27.12.2024). Od štvrtka 2.1.2024 (pre štvrtkové objednávky do 30.12.2024) a ďalej podľa bežnej prevádzky. Ostatné možnosti dopravy platia podľa štandardných pracovných dní.

Do košíku bylo přidáno

ks

Prezentace s Giancarlem Alosou a čokoládovnou ICAM S.p.A. (22. 10. 2025)

Od tradičního římského pečiva s čokoládovou ganache přes rozmanité dezerty až po pralinky a proteinové čokolády a náplně. To vše přinesla prezentace pastry chefa Giancarla Alosy, kterou jsme uspořádali ve spolupráci s italskou čokoládovnou ICAM S.p.A.

Tradiční setkání s předními evropskými pastry chefy ve spolupráci s čokoládovnou ICAM S.p.A. proběhlo opět v našem cukrářském studiu ve Vestci. Tentokrát se o pestrý program postaral Giancarlo Alosa, rodák z oblasti Piemonte - regionu, který jej celoživotně inspiruje svým jedinečným spojením místních surovin a silné cukrářské tradice.

V naplněném studiu měli naši zákazníci možnost sledovat jednotlivé postupy a přípravy různých dezertů – od borůvkového sametového dortu z ovocné čokolády Nuance borůvka, přes tradiční a lehké Maritozzi s karamelovou a malinovou ganache, kde jsme použili Vanini Aurum a Nuance Malina, až po cestovní travel cake kombinující lískové ořechy a delikátní čokolády Single Origin Perú Cru Pachiza 70% a mléčnou Perú Cru Pachiza 39%.

Výraznou chutí zaujala také novinka - bílá čokoláda Mooni s obsahem mascarpone. Giancarlo ji využil v jemném mousse z mascarpone. Nechyběl ani tradiční dezert Mont Blanc v moderním pojetí – kombinace základní chuti kaštanů, lískových oříšků a mléčné čokolády Chiara 33% upoutala pozornost svou elegancí i vyvážeností.

Ryze cukrářskou část zakončila výroba profiterole s polevou z čokolády Bagua Nativo 81%, jejíž dlouhotrvající dozvuk dokonale doplnil jemné těsto i krémovou náplň. Bohatě vrstvený dezert Fantasy Flute spojoval crème brûlée, maliny, mousse z tmavé indické čokolády Idukki 67% a prosecco.

Zákazníci také měli možnost vidět výrobu ganache a mousse z nové čokolády bez cukru FIT and PRO 46% s obsahem proteinu, která sloužila jako základ pro tyčinky a pralinky.

Po celou dobu Giancarlo používal jako základní čokoládu oblíbenou Regina 61%, čokoládu s dokonale vybalancovaným profilem pro univerzální použití.

Prezentace i novinky z našeho sortimentu měly mezi účastníky skvělé ohlasy.

Receptury jsou k dispozici u našich zástupců a naši technologové je s Vámi rádi projdou a poradí při jejich praktickém využití.

Děkujeme všem za účast, skvělou a podnětnou atmosféru i sdílenou vášeň pro cukrářské umění.
Těšíme se na další setkání, plné nových chutí a inspirací!

Zpět na články